Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Co i Jak Microvolts

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coijak.png

O Grze
MicroVolts
"to trójwymiarowy shooter MMO naszpikowany grafiką trochę w klimacie
anime. Kamera trzecioosobowa i spory nacisk na współpracę sprawiają, że
gra się w to na prawdę fajnie. Do wyboru jest bardzo dużo różnych
dziwacznych broni, które bardziej kojarzą się z filmem ToyStory aniżeli,
z grami pokroju Counter-Strike. Grafika mimo swojej bajkowości jest
silnie inspirowana pozycją wydaną przez Valve – Team Fortress 2"

Jak zagrać?
To proste, wchodzisz na ten link KLIK
Klikasz żółty po lewej stronie guziczek, zakładasz konto.
Później oczywiście ściągasz grę i instalujesz,sama instalacja jest taka sama jak w innych grach.Gra waży 1GB [:)]
Po zainstalowaniu klikamy na ikonke gry, czekamy aż się pobiorą aktualizacje i wciskamy PLAY.

Jak zacząć?
Gdy się zalogujemy wybieramy serwer Alkaline-EU gdyż na nim gra najwięcej osób i jest to serwer Eurpejski.Kanał wybieramy Beginner by przeciwnicy nie byli za trudni [:)]
Na samym początku powinnien się nam automatyczne uruchomić Trening który radzę przejść by zapoznać się z grą i dostać prezent 3k MP i bronie na 3dni.
Jeżeli trening nam się nie otworzył przechodzimy w zakładke MENU w lewym dolnym rogu i kliknąć Tutorial

mv1menu.png
Gdy już przeszedliśmy wchodzimy w zakładke Inventory, w którym mamy nasz cały ekwipunek
mv2inv.png
I Zakładamy te zielone bronie, czyli lepsze.Żeby zobaczyć Informacje o broni wystarczy na nie kliknąć
i pokazuje ile zadaje obrażeń itp.Te bronie są tylko na 3dni(jak dobrze pamiętam)
Gdy klikniema na broń po prawej stronie obok nazwy mamy czas do kiedy mamy dany przedmiot.

Teraz czas na zaczęcie 1Meczu w dowolnym trybie(o trybach powiem później) lecz polecam DM.
Wybieramy pokój, wchodzimy do niego klikając kilka razy, po czym wciskamy Ready/Play
Po zagraniu naszego meczu musimy sobie powiedzieć jakiej broni najczęściej używaliśmy i jaką najlepiej się nam grało.Dodam iż nie powinniście narazie w ogóle nie widawać kasy(MP)
Teraz przechodzimy w Ustawienia

mv3option.png
Zakładka Controls i zmieniamy sobie tak by nam pasowało i lepiej grało.
Każdy praktycznie zmienia ustawienia klawiszy do broni, by najszybciej i najlepiej nam się wybierało.
Ja akurat miałem takie:1,4,3,6,7,2,5(od góry) ponieważ najczęściej używałem Shotguna i bazuki.
Każdy może ustawić jak chce [:)]

Myślę że to tyle praktyki, teraz powinniście pograć i się nauczyć :)

Opis lobby:

mv4lobby.png
1.Nasze achivmenty, za każde odlobkowanie jakiegoś achivmentu dostajemy określoną ilość MP
2.Pisze nam na jakim jesteśmy aktualnie serwerze i kanale, oczywiście pod tym są pokoje.
3.Mecze klanowe, możesz tam stworzyć lub dołączyć do pokoji stworzonych przez twój klan, by później rozegrać jakiś Sparing :)
4.Można powiedzieć że to tak jakby trening, musisz zabić wyznaczona ilość robotów i nie zginać.
Pod koniec nalicza ci expa i kase.

5.Stworzenie pokoju, wybierasz tam Tryb gry, na jakie bronie macie walczyć ilość osób itp.
6.Na takim lekko zaczarnionym pasku pokazuje nam:
Coupony-Potrzebne do wymienienia na dobre bronie, może wypaść z kapsuł które są dostępne za RT(patrz dół) lub z skrzynek z bossa(o tym powiemy później)
RT-Rock Token, które można zdobyć za realne pieniądze poprzez SMS,Przelew itp.
MP-Micro Points, wirtualna waluta w grze tzn. Pieniądze.

7.Widzisz swoich kumpli, ile osób jest na twoim kanale i kto aktualnie jest online z klanu.

8.Capsule, możesz z nich losować bronie.By wylosować aktualnie potrzebne jest 990RT(jedno losowanie)

9.Sklep, kupujesz itemki bronie i inne

10.Normalne Menu gry

11.Tutaj widać twój nick, a także jeśli klikniesz to otworzą się informacje(kille z danej bronie itp.) o twoim koncie

12.Postacie, 2 następne postacie można odblokować za daną ilość MP. Nie polecam odblokowywać lepiej zostawić sobie na bronie itp.

Co kupywać?

Moja rada, nigdy nie kupuj rzeczy nie na perma. Chyba że się nie będzie dało kupić na perma co się dotyczy akcesori to wtedy kupuj na maksymalną ilość dni.

Dlaczego? Proste, masz na zawsze i o wiele mniej kasy stracisz+ możesz je ulepszać(tylko bronie)

Najpierw radze pokupywać pare broni na perma a później dopiero uzbrojenie

Poradnik jakie bronie kupić macie tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/913664-poradnik-microvolts-jakie-bronie-wybra/#entry6944739

A jeśli chodzi o uzbrojenie to radzę wszystko co daje HP i może jeden na szybkość(Gdy kupujesz możesz wybrać opcje pod HP lub pod szybkość)

Oczywiście wybierz te co najwięcej dają

Narazie to tyle, jutro dodam jeszcze więcej lecz dzisiaj już nie mam czasu.

Pytanie możecie pisać w temacie postaram się odpowiedzieć

Oczywiście możecie też pisać sugestie

Zabraniam kopiowania poradnika bez mojej zgody

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Dobrze napisane ale mógłbyś rozpisać to "o grze"

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Pamiętam te czasy gdy MV ważyło 500mb xD

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Moja przygoda zaczęła się bodajże gdy mv ważyło ~600mb.

@

Przyda się, podstawy dla każdego nowego :D Wszystko fajnie opisane.

Opublikowano

@offtopic
Ja pamietam kiedy to ważyło z 450 mb. Około tyle. Fajny skin Naomi :D

@topic
Dobrze rozpisany poradnik. Dla nowych zawsze coś.

yiWCsl1.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo głupie rozłozenie broni.... najlepiej jest miec wszystko pod reka a nie zeby az do granatnika wciskac 7

polecam takie rozlozenie broni: Mele(1)-Shift Rifle(2)-numer3 Shotgun(3)-klawisz E Snipera-zostaje numer 4 Minigun(5)-zostaje tez 5 Bazooka(6)-klawisz R i Granatnik(7)-klawisz F

mozna tez ustawic sobie na numer 1 uzycie itemów (tarczy i innych z item match) i na 2 to co było na shift (czyli te ruchy co wkonuje nasza postać)

Opublikowano

A nie lepiej po prostu

Meele-1

Rfle-2

shot gun-3

sniperka- 4

minigun-5

bazooka-e

granatnik-Q

Szybka zmiana broni na poprzednią -shift ? ^^

@

ps. popraw w tucie "kupywać" na "kupować" :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Sprawę mam Bo mi chodzi o Ile to waży Czy mógłbyś podać ile to wazy proszę cie

Bardzo

I jeszcze jedno Tak u ciebie to w ile się wbija level yy z 69 ? sry za tą liczbe tak mi sie napisało poprostu :P

I to na tyle czesc :)

Za duża ta sygnaturka /Makin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...